2010. szeptember 9., csütörtök

Folytatódik a gyümölcsözön...

Mint említettem, a mai nap a gyümölcsöké, csak ezúttal nem kell főzni, sem sütni...
Igazából, ami most eszembe jutott, egy télen-nyáron bármikor élvezhető ital, aminek rengeteg elkészítési módja vált közismertté, mégpedig a népszerű Bólé, úgy ahogyan mi ismerjük. Egy kedves ismerőstől kaptuk jó pár évvel ezelőtt, még amikor nem is fogyaszthattam, csak néhány szem gyümölcsöt tudtam kikönyörögni magamnak..
Azért is jó ez az ital, mert könnyen elkészíthető, kiadós adag, és az aromája miatt nálunk férfiak és nők egyaránt szeretik -meg persze azért, mert amíg a hűtőben áll, lehet néha egy-egy szem gyümölcsöt lopni ;)
Fényképem sajnos még nem készült róla..

Bólé
Hozzávalók:
1 üveg meggybefőtt
3-4 narancs
2 liter fehér bor
1 üveg pezsgő
1dl rum
3-4cl konyak, vodka, sherry, triple sec
csipetnyi fahéj
szegfűszeg 
szerecsendió virág
1/2 narancs héja lereszelve
1 citrom lereszelt héja
ízlés szerint cukor vagy édesítő

A meggybefőttet (ha nem kimagozott, akkor először kimagozom), a narancsokat pedig gerezdenként felszeletelem, majd leöntöm 1 liter fehérborral, a rummal, sherry-vel, konyakkal és triple sec-kel. Majd következnek a fűszerek: fahéj, szegfűszeg, szerecsendió virág, illetve a lereszelt citrom- és narancshéj. Ízlés szerint édesítem, összekeverem, és egy napon át a hűtőben hagyom, hogy jól összeérjen.
Fogyasztás előtt hozzáöntöm a másik liter fehérbort és az üveg pezsgőt.

Fogyassza mindenki egészséggel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése